Bewegen is voor iedereen goed! Ook wanneer u ouder wordt, is bewegen positief. Bewegen houdt u langer fit, uw botten en spieren blijven sterker en het verbetert uw coördinatie, waardoor ook het risico dat u valt verkleint. Maar het is vooral leuk en gezellig om te bewegen in groepsverband!

WAT IS BEWEGEN VOOR OUDEREN?
Samen met andere ouderen gaat u bewegen. De les wordt begeleid door een fysiotherapeut en richt zich op de volgende aandachtsgebieden: gewrichtsmobiliteit, looptraining, balans, functionele kracht, ontspanning/ademhaling, beweegplezier en spelvorm. Tijdens de training zal er vooral bewogen worden in de oefenzaal, met of zonder loophulpmiddel. Ook wordt gebruik gemaakt van verschillende oefenmaterialen.

VOOR WIE IS HET GESCHIKT?
De training is bedoeld voor alle 55 plussers die graag op een leuke en gezonde manier hun kracht, houding en flexibiliteit willen verbeteren.
Maakt u gebruik van een hulpmiddel? Dat is geen probleem, u bent van harte welkom om mee te bewegen!

INFORMATIE & AANMELDEN

Voor meer informatie open de folder. Om uzelf aan te melden, kunt u contact opnemen met de fysiotherapeut in SGE De Akkers, SGE Stratum of SGE Woensel.

Open de folder Bewegen voor ouderen

Delen

Informatie

Geplaatst
27 november 2017

Onderwerp(en)
Cursussen
Uitgelicht
Tussenstand Stoptober SGE, stopt u mee?
Tussenstand Stoptober SGE, stopt u mee?
Geplaatst: 22 oktober 2019

De maand oktober is over de helft, zo ook de campagne: Stoptober SGE, stopt u mee? Hoog tijd voor een tussenstand! Lees het hier.

Uitnodiging informatie avond OCA
Uitnodiging informatie avond OCA
Geplaatst: 11 oktober 2019

Op woensdag 13 november 2019 wordt er een cliënten informatie avond georganiseerd door OCA Eindhoven. Het doel? Het vergroten van uw kwaliteit van leven.

Oktober = Stoptober SGE, stopt u mee?
Oktober = Stoptober SGE, stopt u mee?
Geplaatst: 1 oktober 2019

SineFuma verzorgt voor SGE de groepstraining: “Rookvrij! Ook jij?”. SGE zet zich in voor de gezondheid van alle Eindhovenaren en stoppen met roken geeft een enorme gezondheidswinst. Daarom gaan we dit najaar inzetten op de meest effectieve manier van stoppen met roken: groepstraining. SineFuma provides group training for SGE: “Quit smoking! You too?". SGE is committed to the health of everyone in Eindhoven and quitting smoking is a huge health gain. That is why this autumn, we are going to focus on the most effective way to quit smoking: with a group training.

Werken in het gezondheidscentrum?
Werken in het gezondheidscentrum?
Geplaatst: 30 september 2019

Nieuwsgierig hoe het is om als huisarts in een gezondheidscentrum te werken? SGE huisartsen Tamara van Eerd en Lieke Sanders vertellen het u!

Data griepvaccinatie
Data griepvaccinatie
Geplaatst: 24 september 2019

Heeft u een brief ontvangen met een uitnodiging voor de griepprik? In dit bericht staan de data ook nog een keer voor u op een rij.

Groot Eindhoven pakt Stoptober SGE op!
Groot Eindhoven pakt Stoptober SGE op!
Geplaatst: 23 september 2019

Groot Eindhoven heeft onze Stoptober campagne opgepakt. Nieuwsgierig? Lees het artikel hier. Groot Eindhoven has taken up our Stoptober campaign. Are you curious to know more? Read the article here.