Beste mensen,

Aan alle mooie dingen komt vroeg of laat een einde. Zo ook aan mijn werkzaamheden als huisarts. Op 30 mei 2018 zal ik mijn laatste spreekuur houden. Dan ga ik, na 36 jaar, stoppen met het huisartsenvak. Wij hebben in mevrouw De Haan en mevrouw Scheel twee enthousiaste opvolgers gevonden. In de komende maanden kunt u al kennis met ze maken. Ik heb er veel vertrouwen in dat zij de zorg voor uw gezondheid op een goede manier over gaan nemen.

Dit afscheid roept tegenstrijdige gevoelens bij mij op. Enerzijds verheug ik mij op de tijd die komt: ik zal dan de ruimte hebben voor al die dingen waar ik nu niet of onvoldoende aan toekom, zoals lezen, zeilen, fietsen en familie bezoek. Anderzijds zal ik het werk wel gaan missen en naast het werk ook degenen met wie ik samengewerkt heb. Maar het meest zal ik de contacten met mijn patiënten missen, met u dus. De verhalen en geschiedenissen die u mij toevertrouwd hebt, de gebeurtenissen en belevenissen (treurig of blij) die ik met u heb mogen meemaken. Ik neem bij mijn afscheid ‘een boek vol verhalen’ mee, warme herinneringen, een rijk bezit. Als u daar nog een bijdrage aan wilt leveren, bijvoorbeeld in de vorm van bepaalde herinneringen of een anekdote over dingen die wij samen hebben meegemaakt, dan zou ik het fijn vinden als u die op zou willen schrijven. Bij het afscheid zal er iemand zijn om eventuele brieven of teksten in ontvangst te nemen. Zo zou er een bundel verhalen kunnen ontstaan waar ik bijzonder blij mee zal zijn.

Rest mij nog de wens uit te spreken, dat het u allen goed gaat en in de toekomst goed zal blijven gaan. Mogelijk zie ik u nog in de komende maanden, zodat wij persoonlijk afscheid kunnen nemen.

In de tweede helft van mei kunt u een afspraak maken op een ‘afscheidsspreekuur’. Als u die dagen niet in de gelegenheid bent om dan een afspraak te maken, bent u van harte uitgenodigd om op de afscheidsreceptie te komen. Vermoedelijk zal dat zijn op donderdag 31 mei, op een nader te bepalen tijd en plaats. U kunt dan ook kennismaken met mevrouw De Haan en mevrouw Scheel. De aankondiging van de receptie zal gedaan worden in SGE Woensel, op de website en via onze nieuwsflits.

Met vriendelijke groeten,

H.W. van der MinneDelen

Informatie

Geplaatst
7 maart 2018

Onderwerp(en)
Uitgelicht
Sluitingsdata feestdagen
Sluitingsdata feestdagen
Geplaatst: 11 december 2018

Op dinsdag 25 december en woensdag 26 december (1e en 2e Kerstdag) en dinsdag 1 januari (Nieuwjaarsdag) zijn wij gesloten. Wij wensen u prettige feestdagen toe!

Verandering Apotheek
Verandering Apotheek
Geplaatst: 10 december 2018

In maart 2018 informeerden we u al over een verandering in onze apotheek. Graag brengen we deze informatie nogmaals onder uw aandacht: We hebben gemerkt dat veel mensen graag wat extra informatie willen over hun medicijnen en/of de manier waarop het gebruikt dient te worden. Hier maken we graag meer tijd voor! Voortaan worden daarom alle herhaalrecepten vanuit een voorraadlocatie geleverd. Omdat we nu minder medicijnen hoeven klaar te maken in de apotheek, houden we tijd over. Tijd die we graag besteden aan u. Wilt u graag wat extra uitleg en aandacht als het gaat om medicijnen en uw gezondheid? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Informatie over hydrochloorthiazide
Geplaatst: 5 december 2018

Gebruikt u hydrochloorthiazide, bijvoorbeeld als plastablet, tegen hoge bloeddruk, voor hartfalen of vochtophoping? Deens onderzoek laat zien dat hydrochloorthiazide een klein verhoogd risico op twee vormen van huidkanker kan geven. U kunt dit medicijn blijven gebruiken, maar er geldt wel een extra waarschuwing. Klik op 'Lees verder' voor uitgebreid advies.

Uw medicijn scannen
Uw medicijn scannen
Geplaatst: 4 december 2018

Apothekersorganisatie KNMP heeft een barcodescanner ontwikkeld. Medicijnnamen typen is hiermee verleden tijd. Na het scannen van de barcode op het medicijndoosje komt u direct uit bij informatie over uw medicatie.

3 goede vragen
3 goede vragen
Geplaatst: 23 november 2018

Een knieoperatie of niet meer voetballen? Doorbehandelen of stoppen? Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Welke behandeling of welk onderzoek het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld van de risico’s en de bijwerkingen, van uw leefstijl en omstandigheden, van uw beroep en uw wensen. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Jeugdmonitor
Jeugdmonitor
Geplaatst: 23 november 2018

Hoe staat het met de gezondheid van onze kinderen? Check de infographic van GGD Brabant Zuid Oost.