Bij Taalpunt Tongelre in buurtwinkel de Toeloop en Taalpunt Gestel in wijkcentrum de Dommel kunt u met al uw vragen rondom taal terecht. Wekelijks is er een consulent aanwezig die mensen helpt om zich bij de juiste scholing aan te melden t.b.v. laaggeletterdheid. Iedereen is zonder aanmelding welkom!

SGE doet dit in samenwerking met de bibliotheek en het Taalhuis.

Kent u iemand die laaggeletterd is? Informeer hem of haar over dit wekelijkse gratis inloopspreekuur.

Taal helpt u verder
De Nederlandse taal is overal om ons heen. Een brief van de gemeente, ondertiteling op televisie, een gebruiksaanwijzing, de website van de belastingdienst, een folder van de apotheek. Maar wat als u de Nederlandse taal moeilijk kunt lezen, schrijven of spreken? Kom dan naar de Taalpunten! Hier wordt advies gegeven aan iedereen die een vraag heeft over taal. Bijvoorbeeld omdat u beter wilt leren lezen of schrijven. Of omdat Nederlands niet uw eerste taal is en u wilt weten welke cursus mogelijk is.

Persoonlijk advies over lessen en cursussen
Beter Nederlands leren spreken, lezen of schrijven? Op zoek naar een passende computercursus? Of op zoek naar lesmateriaal om zelf te oefenen? De vrijwilligers van het Taalpunt luisteren naar uw vragen en geven advies. Ze kunnen u verwijzen naar een taalmaatje of een cursus. Of ze vertellen u welke online oefenprogramma’s er zijn. Misschien wilt u juist beter met de computer leren werken. Ook hierover kunt u advies krijgen. Of Nederlands nu uw eerste taal is of wanneer u juist net in Nederland bent en de taal nog moet leren spreken. Het Taalpunt helpt u altijd op weg.

Locaties en openingstijden:
Taalpunt Gestel: wijkcentrum de Dommel, Bennekelstraat 131
Iedere woensdag tussen 11.00 en 12.00 uur

Taalpunt Tongelre: buurtwinkel de Toeloop, Jozef Israëlslaan 2
Iedere donderdag tussen 12.00 en 13.00 uurDelen

Informatie

Geplaatst
4 september 2018

Onderwerp(en)
Algemeen, Patiëntenbelangen, Zelfmanagement
Uitgelicht
Nieuw nummer huisartsenpost
Nieuw nummer huisartsenpost
Geplaatst: 3 april 2020

Heb je ’s avonds, ’s nachts of in het weekend met spoed een huisarts nodig, dan bel je de huisartsenpost. Dat blijft zo. Wel verandert vanaf 6 april 2020 het telefoonnummer. Het nieuwe telefoonnummer voor de regio’s Eindhoven, Geldrop en Helmond is: 088 876 5151 (voor iedereen bereikbaar tegen lokaal tarief).

Contact met het gezondheidscentrum
Contact met het gezondheidscentrum
Geplaatst: 17 maart 2020

Het advies is tot in ieder geval 6 april om zo weinig mogelijk fysiek contact met elkaar te hebben en te zorgen dat mensen met klachten thuis blijven. Toch kan het zijn dat u een vraag heeft aan uw huisarts of andere zorgverlener in het centrum. Wat zijn nu de richtlijnen? En wat zijn de mogelijkheden voor andere vormen van contact met de zorgverlener bij uw gezondheidscentrum?

Gezondheidsklachten
Gezondheidsklachten
Geplaatst: 17 maart 2020

Heeft u hoestklachten/ keelpijn/ last van snotteren en/of lichte verhoging, blijf thuis! Neem bij toenemende benauwdheid/ kortademigheid EN koorts boven 38 graden contact op met uw huisarts. Lees in dit artikel meer over wat u bij welke klachten het beste kunt doen.

Uw medicatie
Uw medicatie
Geplaatst: 17 maart 2020

Door het coronavirus hebben wij momenteel te maken met grote drukte. Hierdoor kan het verwerken van uw medicatie mogelijk 2 dagen langer duren dan normaal het geval is. Wij willen u daarom verzoeken om niet te bellen met de vraag of uw medicatie klaarstaat. Wanneer uw medicatie klaarstaat, dan sturen wij u een e-mail of een sms-bericht.

Online contact met de huisartsenpraktijk?
Online contact met de huisartsenpraktijk?
Geplaatst: 16 maart 2020

We nodigen u uit om deze weken vooral het gezondheidsportaal MijnGezondheid.net te bezoeken en om hier gebruik van te gaan maken. In dit portaal kunt u online een vraag stellen via een e-Consult en een (vrijgegeven) uitslag van laboratoriumonderzoek bekijken. Online een afspraak maken is op dit moment niet mogelijk.

Landelijk telefoonnummer publieksvoorlichting Coronavirus
Landelijk telefoonnummer publieksvoorlichting Coronavirus
Geplaatst: 13 maart 2020

Het telefoonnummer 0800 – 1351 is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. Of kijk op rijksoverheid.nl/coronavirus.