In gezondheidscentrum SGE De Akkers is vanaf 17 september een Taalpunt te bezoeken. Iedere maandagochtend is er van 09.30 uur tot 10.30 uur een consulent aanwezig die mensen helpt om zich bij de juiste scholing aan te melden t.b.v. laaggeletterdheid. Iedereen is welkom!

SGE doet dit in samenwerking met de bibliotheek en het Taalhuis.

Kent u iemand die laaggeletterd is? Informeer hem of haar over dit wekelijkse gratis inloopspreekuur.

Taal helpt je verder
De Nederlandse taal is overal om ons heen. Een brief van de gemeente, ondertiteling op televisie, een gebruiksaanwijzing, de website van de belastingdienst, een folder van de apotheek. Maar wat als je de Nederlandse taal moeilijk kunt lezen, schrijven of spreken? Kom dan naar het Taalpunt in gezondheidscentrum SGE de Akkers! In dit Taalpunt geven we advies aan iedereen die een vraag heeft over taal. Bijvoorbeeld omdat je beter wilt leren lezen of schrijven. Of omdat Nederlands niet jouw eerste taal is en je wilt weten welke cursus mogelijk is.

Persoonlijk advies over lessen en cursussen
Beter Nederlands leren spreken, lezen of schrijven? Op zoek naar een passende computercursus? Of op zoek naar lesmateriaal om zelf te oefenen? De vrijwilligers van het Taalpunt luisteren naar jouw vragen en geven advies. Ze kunnen je verwijzen naar een taalmaatje of een cursus. Of ze vertellen je welke online oefenprogramma’s er zijn. Misschien wil je juist beter met de computer leren werken. Ook hierover kun je advies krijgen. Of Nederlands nu je eerste taal is of wanneer je juist net in Nederland bent en de taal nog moet leren spreken. Het Taalpunt helpt je altijd op weg.

Meer informatieDelen

Informatie

Geplaatst
4 september 2018

Onderwerp(en)
Algemeen, Patiëntenbelangen, Zelfmanagement
Uitgelicht
MedGemak app
MedGemak app
Geplaatst: 28 juni 2019

Vanaf nu kunt u gebruikmaken van de MedGemak-app! Deze app is gekoppeld aan het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Met de app op uw smartphone kunt u nu nog eenvoudiger online een afspraak maken, vragen stellen aan uw zorgverlener en herhaalrecepten bestellen voor uw medicatie. Waar en wanneer het u uitkomt!

Vacature nieuws! / Vacancy news!
Vacature nieuws! / Vacancy news!
Geplaatst: 27 juni 2019

We zijn op zoek naar diverse zorgprofessionals om onze teams te komen versterken. Klik op dit bericht voor onze vacatures! SGE is always looking for enthusiastic, motivated employees. We currently have several vacancies. Do you speak Dutch and are you interested in a job in healthcare? Click on 'vacancies' and send your application directly online.

Klachten door de processierups? / Complaints due to the processionary caterpillar?
Klachten door de processierups? / Complaints due to the processionary caterpillar?
Geplaatst: 25 juni 2019

In de zomermaanden komt de eikenprocessierups voor. Contact met de brandharen kan diverse klachten veroorzaken. Lees hier voor meer informatie en adviezen. The oak processionary caterpillar is fully active. Coming in contact with the stinging hairs can cause various complaints. You can read more about this in this article.

Voorbereid de warmte in / Prepare for the heat
Voorbereid de warmte in / Prepare for the heat
Geplaatst: 19 juni 2019

Het is nu écht zomer en de temperaturen schieten omhoog. Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden. It’s summertime! With these rising temperatures, read here how you can prepare yourself for hot summer days.

Jaarbeeld 2018
Jaarbeeld 2018
Geplaatst: 3 juni 2019

Met trots presenteren we u het SGE jaarbeeld 2018! In dit digitale document komen onze patiënten, Raden, samenwerkingspartners en medewerkers aan het woord over de belangrijkste ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Veel leesplezier!

Openingstijden feestdagen huisartsenposten
Openingstijden feestdagen huisartsenposten
Geplaatst: 30 mei 2019

Er zijn aangepaste openingstijden van de posten tijdens Hemelvaart en Pinksteren. Tijdens de feestdagen zijn de posten de hele dag open.