Gaat u binnenkort op reis en gebruikt u medicijnen? Met de tips in dit artikel weet u zeker dat u goed voorbereid en zorgeloos op reis kunt gaan.

 • Bestel op tijd genoeg medicijnen bij uw apotheek zodat u tijdens uw reisperiode en gedurende mogelijk onverhoopte vertraging voldoende in uw bezit heeft.
 • Controleer de houdbaarheidsdatum van uw medicijnen voordat u op reis gaat.
 • Vraag bij uw apotheek een medicijnenpaspoort aan, dit is een overzicht van uw medicijnen. Hierin staan alle gegevens over uw medicatie en over andere zaken zoals allergieën. Let op, het medicijnpaspoort is geen geldig reisdocument voor de douane.
 • Wellicht heeft u medicijnen die koel bewaard moeten worden. Vraag uw apotheker hoe u dit op reis het beste kan regelen. 
 • Door sommige medicijnen wordt u gevoeliger voor zonlicht of maken uw suf en slaperig tijdens het rijden. Dit geldt bijvoorbeeld voor sommige antibiotica.
 • Meer informatie over het medicijnenpaspoort en welke medicijnen risico's met zich mee brengen wanneer u zich in de zon of het verkeer bevindt?

  Medicijnen op reis Veilig Rijden

  Hier vindt u ook meer informatie over Opiumwetmiddelen, medicijnen in uw handbagage en veilig rijden met medicijnen.

  Bronnen: Thuisarts.nl en Apotheek.nl  Delen

  Informatie

  Geplaatst
  22 juli 2019

  Onderwerp(en)
  Algemeen, Gezondheidstips, Zelfmanagement
  Uitgelicht
  Griepvaccinatie en corona
  Griepvaccinatie en corona
  Geplaatst: 14 september 2020

  De griepvaccinatie wordt dit jaar door corona op een andere manier georganiseerd.

  Corona
  Corona
  Geplaatst: 11 september 2020

  De besmettingen in Nederland nemen toe. Hierdoor vragen wij nogmaals uw medewerking.

  Geef uw mening over de huisartsenzorg in SGE Woensel
  Geef uw mening over de huisartsenzorg in SGE Woensel
  Geplaatst: 18 augustus 2020

  Om de kwaliteit van onze zorg te verbeteren is uw mening erg belangrijk. Wij vragen u daarom om voor ons de vragenlijst in te vullen die u te zien krijgt als u op 'Lees meer' klikt. Het zal u ongeveer 5 à 10 minuten kosten per lijst. U kunt ervoor kiezen alleen de lijst met vragen over uw eigen huisarts in te vullen, of om uw mening te geven over het gezondheidscentrum als geheel. Beide vragenlijsten invullen mag natuurlijk ook. De vragenlijsten worden geheel anoniem verwerkt. Alvast onze hartelijke dank. Met vriendelijke groet, Huisartsen team SGE Woensel

  Online uw medische gegevens bekijken
  Online uw medische gegevens bekijken
  Geplaatst: 30 juli 2020

  Het advies is nog steeds om niet zomaar naar het centrum te komen. Neem altijd eerst telefonisch contact op. In de centra wordt 1,5 meter afstand gehanteerd. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen adviseren wij, zeker nu, gebruik te maken van de digitale mogelijkheden van het centrum.

  Verstandig zonnen
  Verstandig zonnen
  Geplaatst: 30 juli 2020

  Met mooi weer is het belangrijk verstandig te zonnen! Wij hebben (in samenwerking met Thuisarts) tips voor u op een rij gezet.

  Volg je zorg
  Volg je zorg
  Geplaatst: 29 juli 2020

  Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan als u plotseling op de huisartsenpost of Spoedeisende Hulp zit: Volg je zorg!