Het advies is tot in ieder geval 6 april om zo weinig mogelijk fysiek contact met elkaar te hebben en te zorgen dat mensen met klachten thuis blijven. Toch kan het zijn dat u een vraag heeft aan uw huisarts of andere zorgverlener in het centrum. Wat zijn nu de richtlijnen? En wat zijn de mogelijkheden voor andere vormen van contact met de zorgverlener bij uw gezondheidscentrum?

Huisarts:  

- Dringend verzoek: lees eerst informatie over Corona via www.thuisarts.nl of bel met vragen 0800-1351.

- Niet zomaar naar de praktijk komen, ook niet voor recepten of verwijsbrieven.

- Praktijkassistentes en praktijkondersteuners geen fysiek contact met patiënten.

- Via het gezondheidsportaal MijnGezondheid.net kunt u ook online uw vraag stellen via een e-Consult.
 

Het is op dit moment niet mogelijk om afspraken te maken via MGn of de MedGemak App.
Hier leest u hoe u van het portaal gebruik kan maken.

Bloedafname:

Zie het bericht via de website van Diagnostiek voor u

 

Praktijkondersteuner:

Als u een chronische aandoening heeft zoals diabetes, hart- en vaatziekten of COPD en u heeft een afspraak de komende weken staan met de praktijkondersteuner, dan gaat deze afspraak niet door en wordt deze als nodig telefonisch gehouden. Mogelijk maakt u gebruik van het gezondheidsportaal MijnGezondheidsPlatform (MGP). Zo niet, kaart dit gerust nu aan bij uw praktijkondersteuner. De praktijkondersteuner kan u een uitnodiging sturen zodat u het account in het portaal kan activeren en thuis met uw gezondheid aan de slag kan. Ook kunt u dan veilig e-mailen met de praktijkondersteuner.

 

Praktijkondersteuner GGZ of psycholoog:

Hetzelfde geldt voor een afspraak met uw praktijkondersteuner GGZ of psycholoog. Deze afspraak wordt als nodig telefonisch of via beeldbellen gehouden. Ook is het mogelijk om hulp, afgestemd op uw klachten te krijgen via het digitaal platform Minddistrict. Neem hiervoor contact gerust op met de praktijkondersteuner GGZ of psycholoog waar u in behandeling bent. Ze maken dan een account voor u aan.

Fysiotherapeut:
Uw behandeling gaat alleen door als deze niet kan wachten en u geen luchtwegklachten heeft. Uw fysiotherapeut kan u altijd online huiswerkoefeningen bieden om thuis aan de slag te kunnen gaan met uw klacht. Vraag uw fysiotherapeut hiernaar.

 

Tandarts:

Afspraken tot 6 april gaan niet door, bij spoed kunt u contact opnemen met de tandarts.

 

Apotheek:

De Medipunten in de centra SGE De Parade, SGE Prinsejagt en SGE Sibelius zijn m.i.v. 17 maart gesloten. Medicatie wordt via een SGE apotheek geleverd. Zie ook dit nieuwsbericht op de websites van SGE De Parade, SGE Prinsejagt en SGE Sibelius.

For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

 
Delen

Informatie

Geplaatst
17 maart 2020

Onderwerp(en)
Algemeen
Uitgelicht
Online uw medische gegevens bekijken
Online uw medische gegevens bekijken
Geplaatst: 30 juli 2020

Het advies is nog steeds om niet zomaar naar het centrum te komen. Neem altijd eerst telefonisch contact op. In de centra wordt 1,5 meter afstand gehanteerd. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen adviseren wij, zeker nu, gebruik te maken van de digitale mogelijkheden van het centrum.

Verstandig zonnen
Verstandig zonnen
Geplaatst: 30 juli 2020

Met mooi weer is het belangrijk verstandig te zonnen! Wij hebben (in samenwerking met Thuisarts) tips voor u op een rij gezet.

Volg je zorg
Volg je zorg
Geplaatst: 29 juli 2020

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan als u plotseling op de huisartsenpost of Spoedeisende Hulp zit: Volg je zorg!

Positieve gezondheid
Positieve gezondheid
Geplaatst: 28 juli 2020

Gezondheid is veel breder dan alleen de lichamelijke kant. Het gaat ook over bijvoorbeeld uw grenzen kennen. Lekker in uw vel zitten. Het gevoel van controle hebben over uw leven. En mee kunnen doen. Om deze reden werken we in het gezondheidscentrum met Positieve Gezondheid.

Herstelzorg COVID-19
Herstelzorg COVID-19
Geplaatst: 27 juli 2020

Heeft u last van klachten na een corona-besmetting? SGE heeft fysiotherapeuten die speciaal opgeleid zijn om u te begeleiden naar herstel. De therapie helpt patiënten als ze beperkingen ondervinden na COVID-19, zoals gewrichtspijn en/of stijfheid, afname van uithoudingsvermogen en/of spierkracht en problemen met ademhaling.

Psychische gezondheid jongeren
Psychische gezondheid jongeren
Geplaatst: 23 juli 2020

In april hebben we een oproep gedaan onder jongeren (16-25 jaar) om een vragenlijst in te vullen. Met de vragenlijst heeft Universiteit Maastricht in kaart kunnen brengen hoeveel jongeren psychische problemen ervaren en wat hun behoefte aan ondersteuning is vanuit het gezondheidscentrum. Maar liefst meer dan 300 jongeren hebben de vragenlijst ingevuld!