Zelf aan de slag Apps voor uw gezondheid


Raakt u wel eens verdwaald in het aantal apps en online diensten die wij en andere zorgverleners u aanbieden? Bekijk dan hieronder het overzicht van apps waar SGE mee werkt. Ontdek voor wie de apps gemaakt zijn en wat u ermee kunt doen.

Huisartsenzorg Apps 

MijnGezondheid.net en de MedGemak app

Met het patiëntportaal MijnGezondheid.net regelt u uw zorg wanneer het u uitkomt. Dit patiëntenportaal kent de daarbij horende MedGemak-app. U kunt dit portaal en deze app beschouwen als een zelfservice voor alle patiënten die bij een huisarts staan ingeschreven. MijnGezondheid.net en de MedGemak App bieden u de mogelijkheid om een afspraak te maken, een gezondheidsvraag aan uw huisarts te stellen, een vraag vanuit de praktijk te beantwoorden, een meetwaarde te delen en om een herhaalrecept aan te vragen. Daarnaast vindt u op MijnGezondheid.net nog meer mogelijkheden, zoals uw labuitslagen en het inzien van een deel van uw medisch dossier. De komende tijd zullen de functies in de MedGemak-app worden uitgebreid.

Voordat u met de app kunt starten, moet u de app koppelen aan uw MijnGezondheid.net-account. Dit doet u door in te loggen op https://mijngezondheid.net met uw DigiD met sms code of via de DigiD app. Ingelogd kiest u rechts boven in menu voor “mijn App koppelen”. Daarna kunt u in de MedGemak App inloggen met een 5-cijferige pincode.

Meer informatie over MijnGezondheid.net en de MedGemak-app vindt u hier.

Op de website van MGN vindt u extra instructies en uitleg over de MedGemak-app. De app is te downloaden via de app- en play store.

 

Ik ben VIP

Ik ben VIP is een app en webportaal waarmee u digitaal uw gezondheid kunt monitoren. Het ondersteunt patiënten met een chronische aandoening zoals diabetes, astma, COPD of een hart- en vaatziekte in het grip houden op hun gezondheid en zorg. De app kunt u los of samen met het webportaal gebruiken voor het communiceren met zorgverleners, zoals uw praktijkondersteuner waar u komt voor uw zorg. U kunt ook eenvoudig uw metingen zoals bloedsuiker en bloeddruk bijhouden en ze delen. Met Ik ben VIP kan ook uw mantelzorger meepraten, zodat hij of zij op de hoogte is en u kan helpen. Het is bovendien mogelijk met andere zorgverleners te communiceren die ook aangesloten zijn op IkBenVIP. Denk bijvoorbeeld aan uw diëtist of podotherapeut.

U kunt de app downloaden via de app- en play store en vervolgens door een medewerker van de huisartsenpraktijk laten activeren. De app heet Calculus VIP, maar als u in de store zoekt op IkBenVIP vindt u hem ook.


Fysiotherapie Apps
 

MijnZorgApp

Bent u onder behandeling bij de fysiotherapeut? Dan heeft u toegang tot de MijnZorgApp. Hierin ziet u de afspraken die u heeft met de fysiotherapeut en krijgt u herinneringen van uw afspraak opgestuurd. Daarnaast kunt u via deze app ook oefeningen thuis doen. De fysiotherapeut zet in de app oefeningen voor u klaar. Deze oefeningen worden mooi gepresenteerd en in de vorm van een filmpje getoond. U kunt zelf voor het doen van oefeningen reminders instellen, waardoor het voor u nog makkelijker wordt uw oefeningen te doen.


Toegang tot een account van deze app wordt verleend door uw fysiotherapeut. Als u een afspraak heeft in de agenda van de fysiotherapeut en deze beschikt over uw mobiele nummer en e-mailadres dan krijgt u automatisch een uitnodiging om de App te downloaden. De app is ook te downloaden via de app- en play store.

Psychologische zorg Apps 

Minddistrict

Deze app is ontwikkeld voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Bij de behandeling van psychische klachten kunnen patiënten ondersteund worden middels de app: Minddistrict, een online platform voor mensen met psychische klachten. Vanuit huis kunt u via Minddistrict online informatie nalezen over uw klachten, een dagboek bijhouden, oefeningen uitvoeren en online gesprekken met uw behandelaar voeren. U krijgt informatie en adviezen waarmee u aan de slag kunt. Uw psycholoog kan uw reacties inzien en indien nodig reageren, waardoor u ook op afstand begeleid wordt.


Toegang tot een account van deze app wordt verleend door uw praktijkondersteuner GGZ. De app is te downloaden via de app- en play store.

Apotheek App 

Kijksluiter

Naast het online aanvragen van uw (herhaal)recepten biedt de SGE Apotheek en SGE Medipunt u ook de service Kijksluiter aan. Via Kijksluiter krijgt u uitleg over uw medicijnen via een animatiefilm, in aanvulling op de informatie die u in de apotheek heeft gekregen. Zo kunt u thuis in alle rust de uitleg over uw medicijn bekijken. Van uw apotheker ontvangt u een code bij uw medicijn, zodat u kunt inloggen bij Kijksluiter. De app is te downloaden via de app- en play store.


Apps ter aanbeveling

Moet ik naar de dokter?

Hardnekkige huiduitslag of een kind met koorts? Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Vaak neemt men dan het zekere voor het onzekere en belt of gaat toch. Met de app 'Moet ik naar de dokter?' kunt u zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen. De app is voor iedereen beschikbaar en te downloaden via de app- en play store


GGD-Appstore

Op de website GGDappstore.nl vindt u allerlei gezondheidsapps, die gekeurd zijn door de GGD en voorzien zijn van een vignet. Zo weet u zeker dat u een betrouwbare app gebruikt. Het doel van de GGD AppStore is het bieden van een begrijpelijk en transparant overzicht van relevante en betrouwbare gezondheidsapps en websites aanbevolen door deskundige GGD professionals.

Klik hier om naar de GGD Appstore te gaan.

Overzicht diverse leefstijl apps


Overzicht online leefstijl zelfhulpinterventies


Uitgelicht
Uw medische gegevens
Uw medische gegevens
Geplaatst: 13 september 2023

We hebben belangrijk nieuws over het delen van uw medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Het delen van deze informatie kan van groot belang zijn voor uw gezondheid en zorg.

Zijn uw gegevens nog correct?
Zijn uw gegevens nog correct?
Geplaatst: 13 september 2023

We willen u vriendelijk vragen om te controleren of uw contactgegevens bij uw huisarts nog kloppen. Controleer vooral uw e-mailadres.

Veranderingen bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Veranderingen bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Geplaatst: 31 juli 2023

Met het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker kijken we of vrouwen van 30 tot en met 60 jaar risico hebben op baarmoederhalskanker.